Translate

Wednesday, May 11, 2016

A Trójai faló üzenete 2015-ben – Abonyi Sándor

A Trójai faló üzenete 2015-ben – Abonyi Sándor



Népvándorlás című írásomban írtam róla, hogy a „menekült” áradat kapcsán kérdeztem az Urat:
  • „Mi ez a menekült áradat valójában?”
Az Úr egyszerűen a következő választ adta:
  • Trójai faló!
Később a médiában több helyen és többször is elhangzott a Trójai faló kifejezés a menekült áradattal kapcsolatban, aminek nem sokkal később már a valóságban is látszottak a jelei.
Egy kijelentés vagy prófécia akármilyen rövid is, annak mindig van egy részletesebb magyarázata, értelmezése.
A Trójai faló történetéről mindenki tudja, hogy egy csellel végrehajtott trükkös támadásról volt szó. Ahhoz azonban, hogy a Trójai faló esetét a menekült áradattal kapcsolatban részletesebben értelmezzük, nézzük meg kicsit részletesebben a Trójai faló történetét a Wikipédia leírása alapján:
„A trójai faló megépítése a trójai háború fordulópontját jelentette. A háború akkormár tíz éve folyt az Agamemnón zászlaja alatt egyesült görög seregek és a trójaiak között. A háború oka az volt, hogy Parisz trójai királyfi elrabolta Menelaosz spártai király feleségét, Helenét, és vele a spártaiak kincseit is.
A háború tízedik évében Odüsszeusz a görögök egyik legnagyobb hőse, és Ithaka királya, Pallasz Athéné a bölcsesség és a hadicselek istennője sugallatára javasolta a faló megépítésétBelsejében görög harcosokat rejtettek el és ezután a görög seregek úgy tettek, mintha elvonulnának Trója alól. Valójában csak egy közeli szigetig hajóztak, ahol kikötöttek, és vártak a Trójában maradt görögök jelére.
A falovat Odüsszeusz tanácsára Athéné istennőnek készítették, hogy cserébe jó szelet biztosítson a görögöknek a hazaútra. A trójaiak, miután látták elmenni a görög hajókatelőjöttek a várból, és ott találták a lovat. Ekkor Szinón, egy görög katona, akit Odüsszeusz előre betanított arra, hogy mit kell mondania, azt állította, hogy megszökött a görögöktől. Priamosz trójai király hitt Szinónnak, aki azt mesélte, a faló megvédi a várost.
A trójaiak be akarták vontatni a várba a lovat, ám Apollón isten papja, Laokoón tiltakozottmert ő átlátott a cselen. AzonbanPoszeidón tengeristen, aki maga is a görögök szövetségese voltmegölette két kígyóval Laokoónt és a fiait. A trójaiak ezt isteni jelnek tekintették, ésbevontatták a városba a lovat.
Este a trójaiak nagy ünnepséget rendeztek, majd miután minden trójai elaludt,Szinón kiengedte a görögöket a falóból, ők pedig felgyújtották a várost, ígyjelezve a többi görögnek, hogy jöjjenek vissza. Azok hamar jöttek, ésmindenkit megöltek.”
Emeljük most ki a fenti szövegből a lényegesebb – számunkra fontos – üzeneteket:
  1. Egy hosszú ideje tartó háborúról van szó, ahol az egymásnak feszülő seregek a megszokott módon nem tudtak döntő csapást mérni egymásra és megnyerni a háborút.
  1. A támadó sereg vezére gonosz, démoni forrásból („bölcsesség és hadicselek istennője”) kapott sugallat hatására egy óriási falovat építtetett, aminek belsejében egy csapat harcost rejtett el.
  1. A falovat megépítő támadó sereg úgy tett, mintha feladná a harcot és elvonult, de a közelben meglapulva figyelte az események alakulását.
  1. háttérben meglapuló sereg csak a jelre várt, hogy megindítsa a támadást 
  1. A védekező (trójai) sereg bevette a cseltmert a támadó seregnek sikerültelhitetnie a védekező sereggel, hogy feladta a harcot és elvonult. Erre a védekező sereg – a védekezésről lemondva – megnyitotta a kaput és előjött a fal mögül és ott találta a falovat a megnyitott kapu előtt. 
  1. Volt a támadó seregnek egy „beépített” katonája (Szinon), aki szökevénynek adta ki magát és elhitette a védekező (Trójai) sereggel, hogy a faló meg fogja védeni őket. 
  1. A védekező (trójai) sereg között volt egy bölcs pap (Laokoón), aki tiltakozott a faló beengedése ellen, mert átlátott a cselen, de nem hittek neki és nem hallgattak rá. 
  1. A támadó (görög) sereg gonoszdémoni módon (” Poszeidón a tenger isten kígyóval”) megölette a tiltakozó (Laokoón) férfit a fiaival együtt. 
  1. Így megszűnt minden akadály és erre a védekező sereg beengedte a falovata falakon belülre 
  1. Egy nagy szórakozást követően az egész védősereg aludt 
  1. Ekkor a „beépített katona” (Szinón) kiengedte a rejtőzködő harcosokat a falóból, akik felgyújtották a várost. 
  1. Így jeleztek a háttérben meglapuló támadó seregnek, hogy indítsák meg a támadást; azok jöttek és mindenkit megöltek.
A fentieket figyelembe véve nem kell nagy éleslátás ahhoz, hogy valaki beazonosítsa a napi eseményeket a fenti pontokban összegyűjtött üzentekkel. A napi híreket hallva ma már minden józan ítélő képességgel rendelkező ember látja, hogy mi történik, csak a vak nem veszik észre és azok, akik valami miatt nem akarják.

https://keskenyut.wordpress.com/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.