Translate

Monday, May 16, 2016

Vádolsz vagy közbenjársz? - Zac Poonen Do You Accuse or Do You Intercede? - Zac Poonen

                                                 Vádolsz vagy közbenjársz? - Zac Poonen
                                        Do You Accuse or Do You Intercede? - Zac Poonen


A Jelenések 12.10-ben azt olvassuk, hogy a Sátán „a testvérek vádlója” és hogy vádolja őket Isten előtt éjjel és nappal. A Sátán erre a teljes idejű szolgálatra kötelezte el magát. Ebben a szolgálatban sok munkatársa van - mind a gonosz szellemek, mind az emberek között. Sajnos sok hívő is a Sátán munkatársa ebben a vádló szolgálatban.
Isten nem azért küldte el a Fiát, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megmentse azt. (János 3.17). Az Urunk azért képes megmenteni bennünket teljesen, mert Ő mindig közbenjár érettünk (Zsidó 7.25). A vádolás és a kárhoztatás szolgálata a Sátán szolgálata és nekünk nem szabad ebben részt venni. A mi Urunknak ezzel szemben egy közbenjáró és megmentő szolgálata van. Ez tehát a mi szolgálatunk is.
Isten minket Jézusnak adott az Ő menyasszonyaként és „segítőtársként” ebben a szolgálatban. Ezért nekünk az Úr munkatársainak kell lennünk ebben a közbenjáró szolgálatban. Az Atya nem azért küldte el Jézust ebbe a világba, hogy kárhoztassa (ítéletet gyakoroljon felette és vádolja), hanem, hogy megmentse azt. Jézus is azért küldött ki bennünket a világba, hogy ne kárhoztassunk másokat, ne gyakoroljunk ítéletet a világ felett, hanem hogy megmentsük az embereket. (János 20.21). Ezért csak akkor lehetünk Isten kezében - az Ő munkájában - hatékony eszközök a világban ma, ha teljesen megszabadulunk a „vádlás szellemétől” (Sátán szelleme) az életünkben és a „közbenjárás szellemével” (Krisztus szelleme) helyettesítsük azt.
Lehetetlen rosszat mondani és vádolni egy személyt, akiért rendszeresen imádkozol. Ellenőrizd le és meglátod, hogy igaz: sohasem imádkozol azokért, akiket vádolsz. Igaz? Ez azért van, mert egyáltalán nem látszik, hogy a „vádlás rákos szelleme” elhagyott volna téged, hanem csak egyre rosszabb lesz minden évben - pontosan úgy, mint mindenfajta rák esetében! A Sátán helyet kapott a keresztyénségben ma azáltal, hogy a vádlás szellemével könnyen hozzájuk férhet, behatolva olyan sok hívő életébe és szívébe.
A közbenjárás szolgálata az egyetlen, amit mindannyiunknak komolyan kell venni. Nincs más mód, hogy győzzünk a Sátán felett a gyülekezetben. A mi Urunk nemcsak azt mondta nekünk, hogy bocsássunk meg azoknak, akik üldöznek bennünket, hanem azt is, hogy imádkozzunk értük. (Máté 5.44). Ha csupán megbocsátunk azoknak, de nem imádkozunk értük, akkor a vádlás szelleme újra beléphet az életünkbe. Kezdjünk el hálát adni Istennek másokért, mert itt kezdődik minden igazi közbenjárás. ”el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek (egymásért) (Kol 3.15).
Pál leveleiben azt látjuk, hogy neki ilyen szokása volt: minden levelét hálaadással kezdte Istennek a római, a korinthusi, az efézusi, a filippibeli, a kolossébeli és a thesszalonikabeli keresztyénekért, valamint Timóteusért és Filemonért is. (Róma 1.8; 1 Kor. 1.4; Ef. 1.15-16; Fil. 1.3; Kol. 1.3; 1 Thessz. 1.2; 2 Thessz. 1.3; Fil. 1.4). Nem kétséges, hogy sok probléma volt azokban a keresztyén közösségekben, amit egy olyan Isten akaratában járó ember, mint Pál bizonyára jól látott. Pál nem akart a Vádló munkatársa lenni, hogy vádolja Isten választottjait. Isten azért küldte őt, hogy segítsen nekik, mentse meg őket, és ne vádolja vagy kárhoztassa őket.
Még akkor is, amikor a korinthusiaknak írt, akik között olyan komoly problémák voltak, Pál akkor is hálát adott Istennek mindazért a jóért, amit mégiscsak láthatott közöttük. Ezt azonban azt követően mondta, miután helyreigazította őket. Talán ez volt az oka, amiért a korinthusiak készek voltak elfogadni Pál helyreigazítását (2 Kor. 7.8-9). Talán ez az oka annak is, hogy mások nem fogadják el a helyreigazításainkat és intéseinket, mert sohasem értékeljük azokat a jó dolgokat, amiket látunk bennük!
Szülőként gondolkozzatok el a következőn: gyorsabban rámutattatok a gyerekeitek baklövéseire és hibáira, mint hogy értékelnétek a jó dolgokat az életükben, amiket tapasztaltok? Szóltál valaha is bátorító és elismerő szavakat a gyermekeidnek? Amikor letérdelteted őket, hálát adsz Istennek értük? Ha csak kritizáltad, de nem értékelted őket, akkor ne lepődj meg, ha egyáltalán nem tapasztalsz javulást az életükben! Miért nem próbálkoztok más - Isten igéje szerinti - módszerrel? Ha változtatsz a magatartásodon, meg fogod tapasztalni, hogy a gyerekeid is megváltoznak. Próbáld ki és meglátod, hogy működik.
Mi hívők szintén feltehetjük magunknak ezt a kérdést: valóban igaz, amit a Sátán mond, hogy semmi jó nincs a többi hívőben, akiket olyan sok éven keresztül vádolunk?
Isten gondoskodik róla, hogy amilyen mértékben a múltban a mások elleni vádlás, panaszkodás és rosszindulatú pletyka volt megtalálható a gondolatainkban és a szívünkben, most annál nagyobb mértékben töltsön be bennünket a másokért való hálaadás és közbenjárás szelleme. Így az ellenség a későbbiekben nem fog helyet kapni az életünkben. A Vádló az ő szellemével együtt le lesz győzve és ki lesz űzve a közbenjárás szelleme által. Mostantól radikális leszel és - egyszer és mindenkorra - abbahagyod a másokat vádló magatartást és a közbenjárás szellemével helyettesíted azt? Az Úr segíteni tud nekünk, hogy ezt megtegyük.
Aki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; és aki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és aki igaz, legyen igaz ezután is; és aki szent, szenteltessék meg ezután is. ” (Jelenések 22.11).









A fordító kérése: Ha valaki nemcsak a fordítás linkjét, hanem a teljes szöveget másolja be a weboldalára, akkor azt teljes terjedelemben, az alábbi résszel együtt tegye. Ez a szerző kikötése a terjesztéssel kapcsolatban, kérem ezt tiszteletben tartani. A fordító nevének megadásával pedig a teljes tartalom változtatás nélküli fordításáért vállalok felelősséget. Köszönöm.
                                                                             - § -
Christian Fellowship Church, Bangalore, India - Minden jog fenntartva!
Ez az írás - változtatás nélkül - szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor https://keskenyut.wordpress.com

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.