Translate

Wednesday, May 11, 2016

A diákok nem hagyják elvenni az iskolai imádságot


A Missouri állambeli Hollister és környékének diákjai összefogtak, miután egy ateista szervezet panaszt tett az egyik iskola vezetőségénél, amiért az ebédszünetben egy keresztény lelkipásztor közreműködésével imádkoztak, a szervezet által megszerzett videó szerint.
Az eset óta a közösségi médiumokat elárasztották az imádkozó diákokról készült felvételek, akik szolidaritásuk jeléül közösen imádkoznak az iskolában, felállva a keményvonalas Freedom From Religion Foundation, magyarul Szabadság a Vallástól Alapítvány erőfitogtatásával szemben.



Az ateista szervezet nyilatkozatában ismerteti, hogy tudomására jutott, miszerint „ifi pásztoroknak több állami iskolába is bejárásuk van a Branson körzetben.”
A Freedom From Religion Alapítvány videót is közzétett az egyik esetről, amelyen a KLIFE keresztény szervezet egyik pásztora látható.
Az alapítvány azóta felszólította az iskola vezetőit, hogy „többet ne engedjék be a KLIFE képviselőit az iskolakerület iskoláiba,” és „vessenek véget minden szervezett imának az ebédidőben,” ami szerintük alkotmányellenes.
„Elfogadott kérdésnek számít, hogy az állami iskolák számára nem megengedett a vallás előmozdítása, támogatása vagy előnyben részesítése,” írta Patrick Elliott, az alapítvány jogi képviselője.
„Egy állami iskola számára az alkotmány nem engedi meg, hogy egy evangéliumi keresztény szervezet  imádságot erőltessen a diákokra. Az a tény, hogy minden diákhoz hozzáférhettek, mutatja, hogy az iskolakerület nemcsak, hogy előnyben részesíti a vallást, de azon belül is az evangéliumi kereszténységet preferálja más hitekkel szemben.”
A kerület diákjai azonban kiállnak hitük mellett és egyre több képet osztanak meg #praywithHollister (imádkozz_Hollisterrel) mottóval a saját maguk által kezdeményezett közös imákról.
„Igazi áldás, hogy egy olyan iskolában lehetek, ahol ilyen sok diák áll ki a diákok vezette ima mellett.”
„Igazi áldás, hogy egy olyan iskolában lehetek, ahol ilyen sok diák áll ki a diákok vezette ima mellett.” 
See-the-Bold-Way-Public-School-Students-Are-Reacting-to-Atheists’-Demand-That-a-Pastor-Stop-Leading-Lunchtime-Prayers---TheBlaze
„Nagyon büszke vagyok ezekre a diákokra és örülök, hogy itt taníthatok!” (
„Igazi áldás, hogy ismerhetlek benneteket! Szeretlek és azt a tényt, hogy egy nálunk nagyobb valakihez imádkozhatunk. Minden résztvevőnek köszönöm!”
Miközben Brian Wilson, az iskolakerület vezetője állítólag elismerte, hogy a pásztor „túllépte az iskola által felállított szabályokat”, nem gondolja, hogy a jövőben problémát okozna a kérdés.
Az iskolakerület egyelőre továbbra is nyitva tartja az ebédszünetet a közösség előtt, ami a pásztorokat is magában foglalja.
A Freedom From Religion Alapítvány egyelőre fontolgatja, hogy milyen jogi lehetőségek állnak rendelkezésére az ügyben.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.