Translate

Tuesday, January 27, 2015

Mindenedbe fog kerülni – Steve Lawson

                      

                   Mindenedbe fog kerülni – Steve Lawson


Fel kell mérned a költségeket és megfizetned árat, hogy Jézus Krisztus tanítványa légy. A népszerűségedbe fog kerülni, esetleg le kell mondani előléptetésről. Le kell mondanod a könnyű életről. Fegyelmezned kell majd magad, hogy ellene kell állni a test kívánságainak. “NEM”-et kell mondanod a kísértésre, “NEM”-et kell mondanod erre a világra. Szakítanod kell a tömeggel. Kész kell lenned arra, hogy egyedül is kiállj Jézus mellett. Kész kell lenned arra, hogy egy „másik dobos ritmusára” menetelj, és hogy otthagyd a tömeget, ha senki más nem követi Jézus Krisztust. Kész kell lenned kiállni Jézus Krisztusért akkor is, ha a világon te lennél az egyetlen ember, aki így tenne. Ez az ára annak, ha Jézus tanítványa akarsz lenni!
Kész kell lenned arra, hogy elszenvedd az üldöztetést Krisztusért. Számolj vele, hogy ilyen is lesz. Még az is lehet, hogy az életedbe fog kerülni. Jézus nem azért jött, hogy szórakoztasson. Nem azért jött, hogy engedékeny legyen. Ő azért jött, hogy uralkodjon. Azért jött, hogy ’öljön’ (megölje a régi embert!). Ő a Királyok Királya és az Uraknak Ura. A korszak végén a mennyből egy fehér paripán fog előtörni, a ruháján vérfoltokkal. Az ellenségének a vére lesz rajta és visszajön ítéletet gyakorolni és elpusztítani az ellenségeit.
Békét kell kötnöd ezzel az eljövendő Királlyal vagy örök kárhozatban lesz részed
Jézus Krisztus határozta meg a béke feltételeit. Peren kívül kell megegyezned vele. Ne akarj az utolsó napon összeütközésbe kerülni Krisztussal, mert könyörtelenül végre fogja hajtani az ítéletét. Ma azonban kegyelmet ajánl neked. Egyezséget köt veled, ha megadod magad. Békeszerződést köt veled, de az Ő feltételei és nem a tiéd szerint.
Békefeltételei egész egyszerűen a következők: Jobban kell szeretned ŐT, mint saját apádat, anyádat, testvéredet, saját életedet különben nem lehetsz a tanítványa. Fel kell venned a keresztet és követned ŐT, különben nem lehetsz a tanítványa. Ha ezt nem teszed meg, akkor találkozol vele az utolsó ítéletkor és az elpusztításod dicsőíteni fogja Istent. Sürgeti a döntésedet. Nem lehet ŐT elnapolni. Tovább nem nyomhatod az elnémító gombot a szíveden, válaszolnod kell Neki.
A Lukács 14.33-as vers szerint a következtetés a következő: „nem lehet az én tanítványom.” Azt mondja, hogy aki nem mond le minden vagyonáról, nem lehet valódi keresztény, nem lehet az Ő Országának állampolgára: Nem lehet jó kapcsolatban Vele vagy az Atyával, nem lehet az Ő tanítványa.
Mit mond az Urunk? Engedékeny módon nem leszállítja, hanem – ennek a résznek minden sorát tekintve – inkább megemeli a megkívánt elkötelezettség szintjét. Nem azt mondja, hogy meg kell vásárolnod az utat a Mennyek Országába, hiszen senkinek sincs elég aranya és ezüstje ahhoz, hogy valaha eltüntethesse a bűnfoltot, ami bemocskolta a lelkét.
Mit mond? Aki nem mond le MINDEN vagyonáról. Ezt a Szentírás más részeivel összefüggésben kell értelmeznünk és elmondom mit is jelent valójában: Át kell adnod a tulajdonjogát mindannak, ami vagy és amid van, és részesedni mindabból, ami Ő. A következőt mondja: az életed többé nem a tiéd, hanem mostantól az Ővé. Az időd többé nem a tiéd, hanem mostantól fogva az Ővé. A javaid többé nem a te javaid, hanem mostantól fogva az Ő javai. A jövőd többé nem a te jövőd, hanem mostantól fogva Ő határozza meg a jövődet. A kincseid többé nem a te kincseid, mostantól fogva az Ő kincsei. És mindent, ami vagy és amid van átadtad Neki.
Ez felel meg az Ő békefeltételeinek.
Ezt a cserét azonban nem barterrel vagy valódi pénzzel lehet lerendezni, hanem ennek az ára: az életed teljes átadása Krisztusnak. Ez az üdvözítő hit. Az, hogy a saját erőd végére jutsz és teljesen és maradéktalanul rábízol mindent, ami vagy és mindened, amid van mindarra, ami Ő. A lelked örökkévalóságáról van szó. Ez az élet az, amit mindig is élni fogsz. Az örökkévalóságról van szó, ami a tiéd lehet. Azt mondja, hogy jó a só, de ha elveszti az ízét, az azt bizonyítja, hogy soha nem is volt igazán só, akkor hogyan tudnák annak az ízét visszaadni? A válasz: sehogyan. A Luk. 14.35-ös vers mondja: “A föld megtrágyázására sem alkalmas.” Senkinek sem hasznos, sem Istennek, sem Krisztusnak, sem az Ő Királysága számára, sem a mozgalom számára. Csak elfoglalod valaki másnak a helyét. Voltak mások is, akik szerettek volna bejutni ide.
Nem alkalmas a föld számára. Lelki értelemben véve még azt sem érdemled meg, hogy a WC-be öntsenek, mert még nem jutottál el arra a pontra, hogy teljesen átadd az életed és a végsőkig elkötelezett legyél Krisztus mellett és hűséges hozzá. Még nem kerültél Krisztus uralma alá és még nem vetted magadra a keresztet, hogy kövesd őt.
Ezután azt mondja “Akinek van füle a hallásra, hallja!” Pontosan oda kell figyelned arra, hogy Isten mit mondott a Fia által. Isten szólt hozzánk a Fia által ezen az összejövetelen. Isten hozott ide mindnyájunkat. Egyikünk sem véletlenül van itt, hanem Isten jósága és irgalma által van ezen a helyen, ahol hallhattad az Ézsaiás 53-at. Hallottál a Megváltó Úr Jézus szenvedéséről, aki azon a kereszten bűnné lett értünk. Azon a kereszten meghalt önmagának, hogy értünk élhessen, és hogy elhordozhassa a bűneinket és romlottságunkat azon a fán, hogy megváltsa az üdvösségünket. És nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk.
Jézus ezt mondta: “ÉN vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis ÉN általam.” És szólít téged ma, hogy “Jöjjetek ÉN-hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, ÉN befogadlak titeket és magam mellé veszlek titeket. Vegyétek magatokra az ÉN igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd és alázatos szívű vagyok, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.” Tényleg az. A bűn terhe levétetik rólad és Krisztus igája lesz rajtad. És Ő melléd áll az igába és veled együtt húzza, de ehhez szükséges, hogy az életedet teljes egészében odaszánd neki.
Ó, hogy mennyire meg kell vizsgálnunk a szívünket!
Eljutottam már arra a pontra, hogy teljesen odaszánjam magam? Átengedtem már az életem annak a Felségesnek az uralma alá, aki meghalt értem a kereszten?
Szeretném, ha tudnád, hogy a Mennyország kapuit tágra nyitották előtted. A „Szoros Kapu” nyitva áll és bárcsak hitben lépnél és átmennél ezen a „Szoros Kapun” és a kemény szavak ellenére odaszánnád az életed Őérte.
Azt is mondja, hogy “aki ÉN-hozzám jön, azt nem küldöm el.” Ma hív téged, hogy jöjj, jöjj hozzá! Tedd meg ezt a hitbeli lépést és jöjj hozzá. Ha hozzá jössz , akkor viszont komolyan kell gondolnod. Le kell mondanod az életedről Krisztus javára.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.