Translate

Sunday, February 22, 2015

’Beszéljetek kedvünk szerint valókat’ – David Wilkerson

’Beszéljetek kedvünk szerint valókat’ – David Wilkerson


Mostanában egy ember a következőt írta a szolgálatunknak: “Nem tudom ki tett fel engem a levelező listátokra, de kérlek vegyétek le a nevemet rögtön. Ki nem állhatom a szomorú evangéliumotokat és a bűn elleni állandó hadakozásotokat. Senki sem tökéletes, még te sem. Elegem van az ítéletről szóló King James evangéliumotokból.”
Ézsaiás beszélt egy ilyenfajta hozzáállásról:
“Mert pártütő nép ez, apát megtagadó fiak, fiak, kik nem akarják hallani az Úr törvényét; kik ezt mondják a látóknak: ne lássatok; és a prófétáknak: ne prófétáljatok nékünk igazat, beszéljetek kedvünk szerint valókat, prófétáljatok csalárdságokat! Hagyjátok el az utat, térjetek le már ez ösvényről, vigyétek el előlünk Izráelnek Szentjét!”   Ézsaiás 30:9-11.
A “kedvük szerint való” ebben a versben a következőt jelenti: “kellemes, hízelgő.” Izrael népe röviden ezt mondta: “Ne mondj nekünk többé rossz dolgokat. Azt mondd el, hogyan leszünk sikeresek és milyen nagy dolgok várnak még ránk. Ha nem, akkor tűnj el a szemünk elől.”
Egyetlen hívő sincs, aki elrejti a bűnt a szívében, mégis hallani akarja a tiszta, bűnt leleplező beszédet. Az ilyen személy mindig menekülni fog a Szent Szellem hangja, az igazság elől és olyan igehirdetőket keres magának, aki engedékeny a bűnnel szemben, a beszéde kellemes és hízelgő próféciákat mond. Ezért megkérdezem: kemény üzenet volt az, amivel Isten az Ő népéhez szólt a Sínai-hegyen? Isten egyszerűen ezt mondta:
“Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptomnak földéből, a szolgálatnak házából. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet, …. Ne imádd és ne tiszteld azokat;…”   5 Mózes 5:6-9.
Az Úrnak ez egy tiszta, hamisítatlan beszéde volt, ami közvetlenül az Ő szájából származott. Az embereket ezzel az üzenettel a sátraikhoz küldte, hogy menjenek és törjék össze a faragott képeiket. Felkavarta ez az üzenet a szívüket és az eredménye az lett, hogy térdre estek? Nem, hanem így kiáltottak:
“Ne legyen több mennydörgés, tűz és földrengés. Ne szóljon többé hallható hang hozzánk. Adj nekünk egy közbenjárót, aki hozzánk hasonló ember és ő hadd beszéljen hozzánk. Akkor meg fogjuk hallani és engedelmeskedni fogunk.”

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.